tisdag 5 juni 2012

Hallonmousse - lite syrligare

Här är en annan variant av hallonmousse som är lite syrligare än den hallonmoussen jag har använt tidigare. Godare.

Hallonmousse
Ingredienser:
200 g frysta hallon
1/2 dl gelèsocker
50 g philidelphiaost
2dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Koka upp hallonen och mosa dem med en ballongvisp.
  2. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig och låt sedan blandningen svalna.
  3. Under tiden vispas grädden.
  4. Rör ner philidelphaosten i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden.
  5. Lägg upp i glas eller om man ska ha den som tårtfyllning låt stå i kylen ett tag innan man fyller tårtan (ca. 1 timme).
Kommentar 2013-07-11: Använder inte detta recept längre utan ett annat som finns i detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar