fredag 24 augusti 2012

Bakade tomater

Nu när tomaterna kommer i växthuset så kan man passa på att göra bakade tomater i ugn. Det är ett gott varmt tillbehör till en varmrätt och till förrätt eller en sallad kan man servera dem kalla. Jag tycker att det blir finast med cocktailtomater och gärna med en liten kvist kvar, men det funkar ju även med större tomater. När tomater bakas på låg värme under lång tid koncentreras smaken så att de blir ännu sötare.

Bakade tomater
4 personer
Ingredienser:
250 g  cocktailtomater 
1 msk  olivolja 
2 krm  strösocker 
0,5 tsk  medelhavssalt 
1 krm  svartpeppar 


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100°. Olja en ugnssäker form, lägg i tomaterna, droppa över en aning olivolja, strö över lite socker och medelhavssalt och dra några varv med pepparkvarnen.
2. Baka tomaterna mitt i ugnen i ca 2 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar