söndag 19 maj 2013

Mandelflarn

Klassiska mandelflarn som är goda som de är, men jag tycker att de passar speciellt bra som tillbehör till desserter. klicka ut dem väldigt glest, de flyter ut mer än vad man tror.



Mandelflarn
Ca 15 st

Ingredienser:

1 dl mandel
50 g smör
1⁄2 dl strösocker
1⁄2 msk honung
1 msk vetemjöl
1⁄2 msk mjölk

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln eller använd flagad mandel. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt övriga ingredienser utom mandeln och låt koka på svag värme 1–2 min.
  3. Häll i mandeln och blanda.
  4. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. 
  5. Grädda i mitten av ugnen 6–7 min.
  6. Låt svalna något på plåten och böj dem sedan över en kavel eller glasflaska om man vill ha en form på dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar