onsdag 3 juli 2013

Italiensk maräng

Klassiskt recept på en italiensk maräng. Kan bakas till maränger (125 grader, 1 timme och sedan på eftervärme i 20 min). Eller ha på ett bakverk som bränns av, eller ingå i en mousse.

Italiensk maräng

150 g äggvita (ca 5 st)
5 g citronsaft (ca 1 tsk)
250 g socker
75 g vatten
50 g socker

Gör så här:
  1. Vispa den kalla äggvitan med citronsaft och 125 g socker på låg hastighet tills skummet börjar lyfta, strö i ytterligare 125 g socker och vispa till ett fast skum.
  2. Koka 50 g socker och vatten i en liten kastrull under ständig nertvättning med hjälp av en pensel och vatten. Koka till 122 grader.
  3. Häll den kokande sockerlagen under konstant vispning i äggviteskummet, sänk hastigheten och vispa tills marängen är kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar